Penina 5 Sterren Golf Resort 

 

 

Penina Golf is de eerste golfbaan die is aangelegd in de Algarve. Sir Henry Cotton heeft de 36 holes ontworpen. Hij was de beste Engelse golfer in zijn tijd en is nog steeds een legende. Sir Henry Cotton heeft tot aan zijn dood in 1987 les gegeven op Penina.

 

Het resort heeft 5 echte sterren en is volledig ingericht op golf. Niet verwonderlijk, want men heeft hier bijna 50 jaar golf en golfers ervaring. Dat merkt u aan een snelle en effeciente bediening. Alles draait om u en dat u relaxed kunt uitkijken naar uw volgende ronde golf!

 

Pronkstuk is de 18 holes Championship Course, die 10 maal het Portugees open heeft gehost en waar de groten der aarde als Greg Norman, Tom Watson, Henry Cotton etcetera gespeeld hebben. Daarnaast biedt het resort nog de zeer uitdagende 9 holes Resort course die wij vooral gebruiken voor course management lessen en de bij onze leerlingen zeer geliefde Academy Course. Deze 9 holes baan meandert door de Championships Course en u waant zich letterlijk in het golfparadijs!

De ruime kamers van Le Meridien Penina Golf & Resort hebben een royale lichtinval en heel goede bedden. U heeft de keuze uit een kamer met uitzicht op de golfbaan of uitzicht op het Monchique gebergte.

 

Er worden massages aangeboden en tot de luxe voorzieningen behoren tevens een sauna, een compleet uitgerust fitnesscentrum en 5 tennisbanen. Voor de jongere gasten is er in het Meridien de kinderclub Het Pinguïndorp, waar een wekelijks programma met recreatieve en sportieve activiteiten wordt aangeboden.

 

Het hotel beschikt over 5 restaurants, waar Portugese, Italiaanse en internationale gerechten worden geserveerd. Volop keus dus en die is aan u! Er zijn kindermenu's beschikbaar en er worden thema-avonden georganiseerd. In de 4 bars op het terrein kan men lichte maaltijden en cocktails bestellen. 1 Van de Restaurants bevindt zich bij het privéstrand van Le Meridien in Alvor.