BESTE PRIJS KWALITEIT VERHOUDING!

 
  Tarief*   Tijdsduur Extra Informatie

Weekendcursus

Leer in 3 dagen golfen

V.A. €425  

21 lesuren in 3 dagen

In een groep van 4 personen

Starterscursus

`GVB`/Platzreife/Handicap 54

V.A. €365  

9 x 2 uur +

1 x 3 uur regels

In een groep van 4 personen per pro.

Opfriscursus

Puntjes op de i zetten in 5 onderdelen

V.A.  €99

 

  3 x 2 of 6 x 1 uur In een groep van 4 personen per pro.

Handicapcursus

- 4 niveaus

V.A. €215

  5 x 2  of 10 x 1 uur In een groep van 4 personen per pro.

Beter Scoren!

- zonder aanpassing van uw techniek

V.A. €625   2 hele of 4 halve dagen In een groep van 4 personen per pro. Max hcp 36, excl. greenfees.

ad * De prijzen zijn per persoon inclusief BTW . De vanaf prijs geldt voor een groepsgrootte, van 4 Personen. Kleinere en grotere groepen zijn mogelijk. Prijzen daarvan zijn op aanvraag. Range ballen en eventuele lidmaatschappen en greenfees zijn niet inbegrepen. Neem voor meer informatie of prijzen voor kleinere groepen  a.u.b. Contact op via email of telefoon.

STARTERSCURSUS inclusief START HANDICAP

Chippen
Chippen

In een intensieve cursus van 3 dagen of een relaxtere opzet in 9 weken wordt u in een kleine groep opgeleid tot (beginnende) golfer. U heeft 9 lessen die  twee uur duren op een vaste dag en tijd. Tijdens zeven lessen werkt u steeds aan één of meer van de slagen putt, chip, pitch, swing en bunkerslag. Gedurende de twee andere lessen gaat u met de pro een aantal holes spelen. Want leren golfen doet u natuurlijk in de baan. Naast deze praktijklessen krijgt u ook een avond uitleg over de golfregels. Deze 'regelles' wordt apart ingepland in één van de negen weken. Na afronding van dit programma mag u in principe zelfstandig de baan in om veel te oefenen. Samen met ervaren golfers kunt u hierna aan uw eerste handicap werken (Nederland), Golfvaardigheids bewijs (België) of Platzreife (Duitsland) halen. Het programma kan eventueel worden verlengd met privélessen om uw baanpermissie zeker te stellen. Uw pro zal u hierover desgewenst adviseren.

Opfriscursus

Deze cursus is voor golfers met speelervaring. In drie lessen van twee uur worden de puntjes op de i gezet van putt, chip, pitch, bunkerslag en swing. De opfriscursus wordt bijvoorbeeld geboekt:

  • voor de start van het nieuwe golfseizoen,
  • enige tijd na een starterscursus,
  • voor wedstrijden of
  • door golfers die een tijdje niet gespeeld hebben.

Bent u met minder dan vier personen, laat het ons weten. Wellicht zijn er al meer gegadigden en kunnen we toch een groep vormen.

Handicapcursussen

Bunkerles

U wilt uw handicap verlagen maar u weet nog niet hoe dat aan te pakken? U denkt aan het blijvend verbeteren van uw techniek of het verkrijgen van inzicht in uw eigen spel? Het is vaak een hele puzzel en samen met Golfschool Up & Down kunt u hem oplossen!

Wij stemmen de lessen af op uw niveau en zorgen ervoor dat uw zelflerend vermogen groeit. Daarmee kunt u uw spel in de baan gemakkelijk meer naar eigen hand zetten. In onze handicapcursussen wordt uw spel in 5 keer 2 uur naar een hoger niveau getid en als gevolg daarvan naar een (lagere) handicap.

Handicapcursus 1 - handicap halen en/of verlagen naar 30

Deze cursus is voor beginnende golfers mèt ervaring. U hebt bijvoorbeeld het geleerde uit de beginnerscursus in de praktijk gebracht door regelmatig 9 of 18 holes te spelen. Ook als u in het bezit bent van GVB/Handicap 54 is het raadzaam eerst speelervaring op te doen alvorens deze cursus te volgen. Cursisten die deze cursus deden, haalden zonder uitzondering in een mum van tijd een handicap die ruim onder de 36 ligt (met als uitschieter een eerste handicap van 26).

Inhoud: de basisslagen komen alle vijf aan bod en daarvan wordt uw techniek opgefrist en bijgeschaafd. Ook wordt gewerkt aan meer precisie van putt, chip en pitch, zodat u op en rond de green minder slagen nodig hebt. Van de swing wordt uw basistechniek uitgebreid, met als doel een stabieler resultaat van uw lange slagen.

Handicapcursus 2 - handicap verlagen naar 24

Deze cursus is voor golfers die het gevoel hebben dat hun handicap blijft 'hangen' rond de 30. U kent vast wel de term "Breaking 100"wat zoveel wil zeggen dat u rondes speelt in minder dan 100 slagen. Dat lukt u echter nog steeds niet. Dit komt omdat de basistechniek van beginnende golfers voldoende is voor een handicap van rond de 30, voor een lagere handicap hebt u meer nodig dan de vijf basisslagen.

Inhoud: de basisslagen komen alle vijf aan bod en daarvan wordt uw techniek opgefrist en bijgeschaafd. U leert vervolgens slagen die u nu waarschijnlijk al vaak nodig hebt, maar die nog niet in uw slagenarsenaal zitten, zoals spelen uit fairway bunkers, spelen vanuit hoog gras en het bewust spelen van een lage bal (de punch). In de baan wordt ingegaan op strategie en ervaart u dat slim spelen u slagen bespaart.

Handicapcursus 3 - op weg naar handicap 14, met focus op techniek

Deze cursus is voor golfers die 'de 90 willen breken' en regelmatig echte PAR willen scoren. Ongetwijfeld hebt u al enige tijd een handicap tussen de 18 en 24 en die wilt u dolgraag verlagen. Kleine verbeteringen van uw techniek zijn vaak nodig, maar even belangrijk is het dat u leert welk type speler u bent, zodat u gebruik kunt maken van uw sterke punten en kunt voorkomen dat u in een positie komt waar u van nature minder goed in bent.

Inhoud: we maken een technische-analyse van uw swing met behulp van Video om kleine verbeterpunten te ontdekken en we werken ook aan meer 'power' in uw swing. U leert een nieuwe slag, de finesse-swing, die uw slag naar de vlag binnen 70 meter nog beter maakt. De afstanden van al uw slagen worden in kaart gebracht en in de baan leert u welk speltype bij u past.

Handicapcursus 4 - speel het spel en focus op de mentale kant

Deze cursus is voor alle golfers die hun techniek goed genoeg vinden, maar weten dat er ergens nog winst te behalen valt. Deze winst zit hem in het 'spelen van het spel'. U leert te focussen op andere zaken dan techniek, zoals bijvoorbeeld op uw 'target'. Ook leert u relativeren oftewel omgaan met uzelf en heel belangrijk, u leert spelen met al uw stokken. Dit betekent niet dat u met al uw stokken een slag kunt doen, maar eerder andersom, u kunt elke slag doen met iedere stok. Golf wordt zo weer het spel dat het is en uw spelplezier is niet eerder zo groot geweest.

Beter Scoren!

  • Wilt u snel uw handicap verlagen met wel 5 slagen?
  • Zonder aan uw techniek te werken?
  • En hebt u zin twee dagen op een toplocatie veel te leren en veel plezier te hebben?

 

Trakteer uzelf dan op Beter Scoren!

 

Deze zeer geliefde en bewezen cursus duurt twee dagen en leidt tot een handicapverlaging tot wel 5 slagen, zonder dat u aan uw techniek werkt. Tijdens de cursus ontdekt u wat voor type golfer u bent en welke speelstijl bij u past. Zonder uitzondering levert dit eye-openers op. Een cursus dus met een flinke portie 'mental game coaching', 'course management' en natuurlijk ook spelen, want in de baan gebeurt het. Beter Scoren! is geschikt voor golfers met een handicap van maximaal 36, maar vooral met veel speelervaring.